Liikunnanohjauksen peruskurssi: kevään haku 7.12.2017 asti

Kehitä osaamistasi hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattiin tai treenaa pääsykokeisiin

Vielä ehdit mukaan viiden kuukauden tehokurssille, kevätlukukaudeksi 8.1.2018 – 30.5.2018. Hae heti mukaan, älä anna huippupaikan mennä sivu suun!

Sinustako liikunnan moniosaaja?

Liikunnanohjauksen peruskurssilla sinulla on mahdollisuus kehittää kestävät edellytykset toimia personal trainerina ja liikunnanohjaajana, sekä valmentautua terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Lukuvuoden koulutus antaa erinomaisen mahdollisuuden ohjausvalmiuksien kehittämiseen. Voit rakentaa osaamista ja tehdä liikunnasta unelmaduunisi.

Kehittyminen liikunta-alalle ei katso ikää, sukupuolta tai elämäntilannetta. Koulutus painottuu yksilölliseen liikunnanohjaukseen ja personal trainer -näkökulma toimii kantavana näkökulmana koko kurssin ajan. Kurssi on tunnettu aktiivisesta toiminnasta ja erittäin hyvästä hengestä. Tervetuloa maailman laajuisesti vauhdikkaasti kehittyvälle hyvinvointialalle, – ja kodinomaiseen oppimisyhteisöön Paukkulaan.

Kurssit

Kurssin toteutus

Kevään 2018 kurssi muodostuu moduuleista, joilla jokaisella on oma painoalansa:

 1. Orientaatio opintoihin, perehdytys alalle, vuosikurssin tavoitteet, ryhmäytyminen, yhdessä toimiminen, yhteisöllisyys
 2. Ohjaajuuden perusteet  vapaa-ajan ohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kunto-, uni- ja ravitsemuskartoituksiin, näistä nouseviin tavoiteasetteluun ja ohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta
 4. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä erityisryhmien liikunnanohjauksen ja personal trainerin perspektiivistä
 5. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin, alppihiihdonohjaukseen Ylläksellä, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn
 6. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta, yksilöllinen liikunnanohjaus, personal trainerilta vaadittava osaaminen (kartoitukset, valmennussuunnittelu, ohjaus- ja omavalmennusmenetelmät, ohjaajuus, toimintaympäristöt, seuranta, …), käytännön työ personal trainerina , personal trainerin liiketoimintamallit, personal training nyt ja lähitulevaisuudessa.

Moduulit sisältävät 1-2 viikkoa ohjaamisen työssäoppimista kunkin jakson painoalan työelämäympäristössä.

Liikuntatapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa teemme aktiivista yhteistyötä mm. Etelä-Savon liikunnan (ESLi) kanssa.

Elämäsi paras päätös voi olla vain parin klikkauksen päässä. Täytä hakemus ja juuri sinut voidaan valita huippukurssilaistemme joukkoon!

Hakulomake

Tytot kasvot_2x

Koulutuksen sisältöä

 • Personal trainer -osaaminen, yksilöllinen liikunnanohjaus
 • Kuntosalivalmennus
 • Hyvinvointivalmennus
 • Ryhmäliikunta
 • Lihashuolto
 • SPR:n ensiapu, EA1 -kurssi
 • Kalliokiipeilyn peruskurssi (linkki: kurssi sisältää osittain Kiipeilyliiton KTO -koulutuksen sisältöjä)
 • Alppihiihdonohjauksen peruskurssi @Ylläs
 • Toimintaympäristön hallinta
 • Liikunnanohjauksen menetelmät
 • Hyvinvoinnin edistäminen – Anatomia & fysiologia – Kehonhuolto – Kunnonkartoitus ja testaus – Työhyvinvointi ja stressin ehkäisy – Ravitsemus
 • Liikunnan ohjaaminen – Ryhmäliikunta – Terveysliikunta
Tee päätös, jota et tule katumaan: hae elämäsi parhaaseen vuoteen täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.

Hakuaika 7.12.2017 saakka.

Hakulomake

Kurssimme sopii erinomaisesti myös sinulle, joka harrastat kilpaurheilua

JUKURIT_logo_5_2013_OK.indd

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat on huomioitu jo kurssiaikatauluja suunnitellessa.
 • Liikunnanohjauksen peruskurssi mahdollistaa Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoitukset kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin.
 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi tai jukka.tammisuo(a)sno.fi.

Suomen Nuoriso-opisto – alansa paras

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallisen ohjausalan osaamiskeskus Mikkelin Paukkulassa.  Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi ammatillisen koulutuksen ohjaajaopiskelijoidemme osaamisen Suomen parhaaksi 2016.

Opiskelijamme pääsevät ensimmäsinä käyttämään Suomen moderneimman monitoimiareenan verrattomia liikuntamahdollisuuksia.

Suomen Nuoriso-opisto rakentaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Mikkelin kaupungin kanssa Suomen merkittävintä hyvinvointi-, liikunta- ja koulutusympäristöä Mikkeliin, Saimaa Stadiumia, joka laajentaa liikunnanohjaajakoulutuksen uudelle tasolle.

 

 

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin koulutusmaksu kevätlukukaudelta on 2520 €Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, opintomateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin maanantain lounaalta perjantain lounaalle.
Opintomaksu ilman päivällistä ja asumista on 2205€.

Opintomaksun maksamiseen on tarjolla eri vaihtoehtoja.

Opintoviikko alkaa yleensä maanantaina lounaalta ja loppuu perjantaina lounaaseen.

Koulutus on opintotukikelpoinen.

Asuntolassa järjestetään iltaisin monenlaista harrastetoimintaa.

Liikunnanohjauksen peruskurssin opiskelijat ovat oikeutettuja Naisvuoren uimahallin, kuin myös oman Technogym Kinesis-salin vapaaseen käyttöön kurssin aikana.

Lisätietoja

Noora Seppänen-Nousiainen

noora.nousiainen (a) sno.fi / 044 4162443

tai

Jukka Tammisuo

jukka.tammisuo (a) sno.fi