Liikunnasta ammattisi?

Liikunnanohjauksen peruskurssi on nopein tie liikunta-alalle ja vahva preppaus alan pääsykokeisiin.

Liikunnanohjauksen peruskurssilla sinulla on mahdollisuus hankkia kestävät edellytykset toimia personal trainerina ja liikunnanohjaajana tai valmentautua terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Lukuvuoden koulutus tarjoaa erinomaisen tilaisuuden ohjausvalmiuksiesi kehittämiseen. Hio osaamistasi ja tee liikunnasta unelmatyösi.

Kasvaminen liikunta-alan osaajaksi ei katso ikää, sukupuolta, eikä elämäntilannetta. Opetus painottuu yksilölliseen liikunnanohjaukseen, personal trainer -työote toimii kantavana näkökulmana koko lukuvuoden ajan. Paukkulan LOP on tunnettu hyvästä hengestään ja tuloksellisuudestaan: kursimme käyneet ovat päässeet korkealla prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen tai sijoittuneet mieleiseensä työpaikkaan kasvatus-, terveys- ja liikunta-aloilla.

Koulutuksessa painottuvat liikunnan lisäksi opiskelijan oman, yksilöllisen kasvun tukeminen, sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen kuin myös itseluottamuksen kehittyminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on erinomainen tilaisuus mm. hyödyllistä välivuotta tai uutta ammattia suunnitteleville.

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu jo tänään lukuvuoden 2018/2019 kurssille. Lukuvuosi alkaa 20.8.2018 ja päättyy 31.5.2019.

Huippuluokan oppimisympäristöt

Tulokselliset liikunta-alan opinnot vaativat paitsi asiantuntevaa opetusta, myös ajanmukaisia ja monipuolisia oppimisympäristöjä. Paukkulasta löydät nämä molemmat. Kampuksella on ryhmäliikuntatilojen lisäksi 2 erilaista kuntosalia (perinteinen sekä Technogym Kinesis® -kuntosali). LOP:in opiskelijana sinulla on myös käyttöoikeus Paukkulasta kivenheiton päässä sijaitsevan Naisvuoren Uimahallin palveluihin.

Suomen Nuoriso-opisto kuuluu Mikkeliin vastavalmistuneen Saimaa Stadiumin omistajiin. Syksyllä 2018 starttaavalla Liikunnanohjauksen peruskurssilla pääset hyödyntämään Itä-Suomen monipuolisimman monitoimiareenan liikunta-, hyvinvointi- ja testaustilojen tarjoamat mahdollisuudet. Tulossa on Paukkulan historian monipuolisin LOP, jota ei kannata missata!

Kurssin toteutus

Kurssi muodostuu moduuleista, joista jokaisella on oma painoalansa. Moduulit ovat kestoltaan 6-8 viikkoa, kuhunkin moduuliin sisältyy myös 1-2 viikkoa ohjausalan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikka voi sijaita kotipaikkakunnallasi tai Mikkelissä, mm. Saimaa Stadiumi on mainio työpaikka uuden oppimiseen.

 1. Orientaatio opintoihin, jakso sisältää perehdytyksen liikunta-alalle, lukuvuoden tavoitteet ja erityisesti perehtyminen arvojemme mukaisiin toimintatapoihimme: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus
 2. Ohjaajuuden perusteet  liikunnanohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kuntokartoituksiin, sekä näistä nousevaan tavoiteasetteluun ja liikunnanohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta
 4. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä -jaksossa painotetaan erityisryhmien liikunnanohjausta ja toimintaa personal trainerin perspektiivistä
 5. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin ja vuodenaikoihin, esim. elämystoimintaan Saimaalla, alppihiihdonohjaukseen Ylläksellä, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn Repoveden Kansallispuistossa
 6. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta -jaksolla keskitytään yksilölliseen liikunnanohjaukseen, personal trainerilta vaadittavaan osaamiseen, käytännön työhön personal trainerina, personal trainerin liiketoimintamalleihin ja myös teemaan Personal Training nyt ja lähitulevaisuudessa.

 

Opintoihin sisältyy:

 

 • Alppihiihdon ohjauskurssi Ylläksellä.

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin kaiken kattava opintomaksu on 125€ viikolta, – eli koko lukuvuodelta 4500 €. Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle). Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin, viikonloppumajoitus sisältyy opintomaksuun.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Opintoviikko alkaa tyypillisesti maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen
 • Kurssi on  opintotukikelpoinen
 • Asuntolassa järjestetään iltaisin monipuolista harrastetoimintaa

Kilpa- ja huippu-urheilija: Kurssimme sopii erinomaisesti sinulle

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen kunkin urheilijan ja lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat huomioidaan koulutuksen toteutuksessa.
 • Peruskurssilla voit treenata Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoituksissa.

 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi (tai rehtori jukka.tammisuo(a)sno.fi).

Suomen Nuoriso-opisto – alansa paras

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallisen ohjausalan osaamiskeskus Mikkelin Paukkulassa.  Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi ammatillisen koulutuksen ohjaajaopiskelijoidemme osaamisen Suomen parhaaksi 2016.

Ajankohta

Lukuvuosi alkaa 20.8.2018 ja päättyy 31.5.2019.

KATSO VIDE

Opintoseteliavustus

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, alhainen pohjakoulutus , oppimisvaikeuksia kokevat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu maahanmuuttaja-käsitteen piiriin.
 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Oppilaitos ja opiskelija arvioivat yhdessä edellytykset opintojen aloittamiseen tällä perusteella.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on tyypillisesti n. 500-600 €.

Elämäsi paras päätös voi olla vain parin klikkauksen päässä. Täytä hakemus ja juuri sinut voidaan valita huippukurssilaistemme joukkoon!

HAKULOMAKE – LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

Lisätietoja

Noora Seppänen-Nousiainen
044 4162443
noora.nousiainen(at)sno.fi

tai

Jukka Tammisuo
jukka.tammisuo(at)sno.fi