Liikunnanohjauksen peruskurssi

Mahdollisuus liikunnanohjaajavalmiuksien kehittämiseen

Liikunnanohjauksen peruskurssilla sinulla on mahdollisuus kehittää kestävät edellytykset liikunta-alan pääsykokeisiin ja tutkinnon suorittamiseen. Kurssi soveltuu erinomaisesti liikuntatieteelliseen, luokan- ja varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen, liikunnanohjaaja- ja fysioterapiakoulukseen hakeville. Koulutus sopii myös humanistiselle, sosiaali- ja kasvatusalalle valmentautuville, liikunnallisesta elämäntavasta kiinnostuneille. Lukuvuoden koulutus antaa oivan mahdollisuuden ohjaajavalmiuksien kehittämiseen liikunta-alalle vaihtoa harkitsevalle. Voit rakentaa osaamista ja tehdä liikunnasta unelmaduunisi.

Kehittyminen liikunta-alalle ei katso ikää, sukupuolta tai elämäntilannetta. Kurssi on tunnettu aktiivisesta toiminnasta ja hyvästä hengestä. Tervetuloa maailman laajuisesti vauhdikkaasti kehittyvälle hyvinvointialalle, – ja kodinomaiseen oppimisyhteisöön Paukkulaan.

Lukuvuosi 21.8.2017-25.5.2018

Kurssit

Kurssin toteutus

2017/18 kurssi muodostuu 1-2 kuukauden moduuleista, joilla jokaisella on oma painoalansa:

 1. Orientaatio opintoihin; perehdytys alalle, vuosikurssin tavoitteet, ryhmäytyminen, yhdessä toimiminen, yhteisöllisyys
 2. Ohjaajuuden perusteet;  lasten ja nuorten liikunnanohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät; aikuisten liikunnanohjauksen näkökulmasta, jaksossa keskitytään asiakkaan kunto-, uni- ja ravitsemuskartoituksiin, näistä nouseviin tavoiteasetteluun ja ohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta
 4. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä; tapahtumatuotannon ja erityisryhmien liikunnanohjauksen perspektiivistä
 5. Luonto- ja elämysliikunta; jakaantuu eri vuoden aikoihin ja eri ympäristöihin, kuten alppihiihdon- ja maastohiihdonohjaukseen, erätaitoihin, melontaan ja retkeilyyn, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn
 6. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta; henkilökohtaisten haasteiden ja tavoitteiden sekä vapaa-ajan käyttömahdollisuuksien, henkilökohtaisten ominaisuuksien ja kykyjen näkökulmasta

Moduulit sisältävät 1-2 viikkoa ohjaamisen työssäoppimista kunkin jakson painoalan työelämäympäristössä.

Liikuntatapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa teemme aktiivista yhteistyötä mm. Etelä-Savon liikunnan (ESLi) kanssa.

Suomen Nuoriso-opisto rakentaa XAMK:n ja Mikkelin kaupungin kanssa vuoden merkittävintä hyvinvointi-, liikunta- ja koulutusympäristöä Mikkeliin, Saimaa Stadiumia, joka laajentaa liikunnanohjaajakoulutuksen uudelle tasolle.

 

Tytot kasvot_2x

Viikon kestävä Alppihiihdon ohjaajakurssi järjestetään vuosittain Ylläksellä.

Koulutuksen sisältöä

 • Kuntosalivalmennus
 • Hyvinvointivalmennus
 • Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton (SUH) uinninopettaja – lisenssi, joka oikeuttaa toimimaan uinninopettajana
 • Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton (SUH) uinninvalvoja – lisenssi, joka oikeuttaa toimimaan uinninvalvojana
 • SPR:n ensiapu, EA1 ja EA2 -kurssien lisenssit
 • Kalliokiipeilyn peruskurssi (linkki: kurssi sisältää osittain Kiipeilyliiton KTO -koulutuksen sisältöjä)
 • Toimit koulutuksen aikana lapsille ja nuorille tai aikuisille suunnatuissa liikunnallisissa ja hyvinvointia edistävissä tapahtumissa
 • Alppihiihdonohjauksen peruskurssi @Ylläs
 • Toimintaympäristön hallinta – Liikuntatapahtuman suunnittelu ja toteutus
 • Liikunnanohjauksen menetelmät – Ohjaajuus – Lasten liikunta – Työkykyä ylläpitävä liikunta – Erityisryhmienliikunta – Ikääntyvienliikunta – Luontoliikunta
 • Terveyttä edistävä liikunta – Anatomia & fysiologia – Lihashuolto/Kehonhuolto/Kehonhallinta – Kunnonkartoitus ja testaus – Työhyvinvointi ja stressin ehkäisy – Ravitsemus
 • Liikunnan ohjaaminen – Lasten ja nuorten liikunta – Ryhmäliikunta – Terveysliikunta
 • Yrittäjyyden eväät, asiakaspalvelu, puheviestintä

Hae elämäsi parhaaseen vuoteen täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Lomakkeen kirjoittamiseen kannattaa varata hetki aikaa, sillä valinnat tehdään lomakkeiden perusteella.

Hakuaika 12.8.2017 saakka.

Hakulomake

Kilpaurheilevan opiskelijan on hyvä tiedostaa, että

JUKURIT_logo_5_2013_OK.indd

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat on huomioitu jo kurssiaikatauluja suunnitellessa.
 • Liikunnanohjauksen peruskurssi mahdollistaa Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoitukset kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin.
 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Liikunnanohjauksen peruskurssin koulutusmaksu on 120 € / (ov.) opintoviikolta. Kurssin laajuus on 40 ov.
 • Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä. Opiskelija myös säilyttää aiemmin ansaitsemansa kahdeksan (8) valintapistettä suoritetun opiskelun ansiosta.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi tai jukka.tammisuo(a)sno.fi.

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin opintomaksu on 120 € / (ov.) opintoviikolta. Kurssin laajuus on 40 ov. Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, opintomateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin maanantain lounaalta perjantain lounaalle.
Opintomaksu ilman päivällistä ja asumista on 105 € opintoviikolta. Opintomaksun maksamiseen on eri vaihtoehtoja.

Opintoviikko alkaa yleensä maanantaina lounaalta ja loppuu perjantaina lounaaseen.

Koulutus on opintotukikelpoinen.

Asuntolassa järjestetään iltaisin monenlaista harrastetoimintaa.

Liikunnanohjauksen peruskurssin opiskelijat ovat oikeutettuja Naisvuoren uimahallin, kuin myös oman Technogym Kinesis salin vapaaseen käyttöön kurssin aikana.

Lisäpisteitä

Lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä. Opiskelija myös säilyttää aiemmin ansaitsemansa kahdeksaa (8) valintapistettä Paukkulassa suoritetun opiskelun ansiosta.

Lisätietoja

Noora Seppänen-Nousiainen

noora.nousiainen (a) sno.fi / 044 4162443

tai

Jukka Tammisuo

jukka.tammisuo (a) sno.fi

Liikunnanohjauksen peruskurssi, haku käynnissä.