Kehitä osaamistasi hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattiin tai treenaa pääsykokeisiin

Ilmoittaudu jo tänään lukukauden 2018/2019 kurssille. Kurssi alkaa elokuun lopulla ja päättyy toukokuun lopussa.
KLIKKAA TÄSTÄ HAKUUN

Liikunnan moniosaajaksi?

Liikunnanohjauksen peruskurssilla sinulla on mahdollisuus kehittää kestävät edellytykset toimia personal trainerina, liikunnanohjaajana, tai valmentautua terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Lukuvuoden koulutus antaa erinomaisen mahdollisuuden ohjausvalmiuksien kehittämiseen. Voit rakentaa osaamista ja tehdä liikunnasta unelmatyösi.

Kehittyminen liikunta-alalle ei katso ikää, sukupuolta eikä elämäntilannetta. Koulutus painottuu yksilölliseen liikunnanohjaukseen, – personal trainer -ote toimii kantavana näkökulmana koko kurssin ajan. Kurssi on tunnettu aktiivisesta toiminnasta ja hyvästä hengestä. Tervetuloa maailmanlaajuisesti vauhdikkaasti kehittyvälle hyvinvointialalle, – ja kodinomaiseen oppimisyhteisöön Paukkulaan.

Kurssin toteutus

Liikunnanohjauksen peruskurssi muodostuu moduuleista, joilla jokaisella on oma painoalansa:

 1. Orientaatio opintoihin, perehdytys alalle, vuosikurssin tavoitteet, ryhmäytyminen, yhdessä toimiminen, yhteisöllisyys
 2. Ohjaajuuden perusteet  vapaa-ajan ohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kunto-, uni- ja ravitsemuskartoituksiin, näistä nouseviin tavoiteasetteluun ja ohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta
 4. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä erityisryhmien liikunnanohjauksen ja personal trainerin perspektiivistä
 5. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin, alppihiihdonohjaukseen Ylläksellä sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn.
 6. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta, yksilöllinen liikunnanohjaus, personal trainerilta vaadittava osaaminen (kartoitukset, valmennussuunnittelu, ohjaus- ja omavalmennusmenetelmät, ohjaajuus, toimintaympäristöt, seuranta, …), käytännön työ personal trainerina , personal trainerin liiketoimintamallit, personal training nyt ja lähitulevaisuudessa.

Moduulit ovat 6-8 viikon mittaisia kokonaisuuksia ja sisältävät 1-2 viikkoa ohjaamisen työssäoppimista kunkin jakson painoalan työelämäympäristössä.

Liikuntatapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa teemme aktiivista yhteistyötä mm. Etelä-Savon liikunnan (ESLi) kanssa.

Elämäsi paras päätös voi olla vain parin klikkauksen päässä. Täytä hakemus ja juuri sinut voidaan valita huippukurssilaistemme joukkoon!

HAKULOMAKE – LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

Koulutuksen sisältöä

 • Personal trainer -osaaminen, yksilöllinen liikunnanohjaus
 • Kuntosalivalmennus
 • Hyvinvointivalmennus
 • Ryhmäliikunta
 • Lihashuolto
 • SPR:n ensiapu, EA1 -kurssi
 • Kalliokiipeilyn peruskurssi (linkki: kurssi sisältää osittain Kiipeilyliiton KTO -koulutuksen sisältöjä)
 • Alppihiihdonohjauksen peruskurssi @Ylläs
 • Toimintaympäristön hallinta
 • Liikunnanohjauksen menetelmät
 • Hyvinvoinnin edistäminen – Anatomia & fysiologia – Kehonhuolto – Kunnonkartoitus ja testaus – Työhyvinvointi ja stressin ehkäisy – Ravitsemus
 • Liikunnan ohjaaminen – Ryhmäliikunta – Terveysliikunta

  Alppihiihdonohjauskurssi Ylläksellä

Tee päätös, jota et tule katumaan: hae elämäsi parhaaseen vuoteen täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.

Haku lukukauden 2018/2019 kurssille nyt käynnissä!

Kurssimme sopii erinomaisesti myös sinulle, joka harrastat kilpaurheilua

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat on huomioitu jo kurssiaikatauluja suunnitellessa.
 • Liikunnanohjauksen peruskurssi mahdollistaa Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoitukset kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin.
 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi tai jukka.tammisuo(a)sno.fi.

Suomen Nuoriso-opisto – alansa paras

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallisen ohjausalan osaamiskeskus Mikkelin Paukkulassa.  Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi ammatillisen koulutuksen ohjaajaopiskelijoidemme osaamisen Suomen parhaaksi 2016.

Saimaa Stadiumi

Suomen Nuoriso-opisto omistaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Mikkelin kaupungin kanssa monitoimiareenan, Saimaa Stadiumin. 2018 valmistunut Stadiumi laajentaa liikunnanohjausmahdollisuudet Mikkelissä täysin uudelle tasolle.

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin koulutusmaksu lukuvuodelta on 4560 €Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, opintomateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin maanantain lounaalta perjantain lounaalle.

Opintomaksu ilman päivällistä ja asumista on 4200 €.

Opintomaksu maksetaan erissä, erien suuruuteen on tarjolla useita vaihtoehtoja.

Opintoviikko alkaa yleensä maanantaina lounaalta ja loppuu perjantaina lounaaseen.

Koulutus on opintotukikelpoinen.

Asuntolassa järjestetään iltaisin monenlaista harrastetoimintaa.

Liikunnanohjauksen peruskurssin opiskelijat ovat oikeutettuja Naisvuoren uimahallin, kuin myös oman Technogym Kinesis® -salin vapaaseen käyttöön kurssin aikana.

 

Opintoseteliavustus

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat, oppimisvaikeuksia kokevat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu maahanmuuttaja-käsitteen piiriin.
 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Oppilaitos ja opiskelija arvioivat yhdessä edellytykset opintojen aloittamiseen tällä perusteella.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on usein ollut 500-600 € luokkaa.

 

Lisätietoja

Noora Seppänen-Nousiainen
044 4162443
noora.nousiainen(at)sno.fi

tai

Jukka Tammisuo
jukka.tammisuo(at)sno.fi