Liikunnasta ammatti? LOP on nopein tie liikunta-alalle ja vahva preppaus alan pääsykokeisiin

Liikunnanohjauksen peruskurssilla sinulla on mahdollisuus hankkia kestävät edellytykset toimia personal trainerina ja liikunnanohjaajana tai valmentautua terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Lukuvuoden koulutus tarjoaa erinomaisen tilaisuuden ohjausvalmiuksiesi kehittämiseen. Hio osaamistasi ja tee liikunnasta unelmatyösi.

Kasvaminen liikunta-alan osaajaksi ei katso ikää, sukupuolta eikä elämäntilannetta. Opetus painottuu yksilölliseen liikunnanohjaukseen, ja personal trainer -ote toimii kantavana näkökulmana koko kurssin ajan. Paukkulan LOP on tunnettu hyvästä hengestään ja tuloksellisuudestaan: kursimme käyneet ovat päässeet hyvällä prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen tai sijoittuneet mieleiseensä työpaikkaan liikunta-alalla.

Koulutuksessa painottuvat liikunnan lisäksi yksilöllisen kasvun tukeminen sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen ja itseluottamuksen kehittyminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on erinomainen tilaisuus mm. hyödyllistä välivuotta tai uutta ammattia suunnitteleville.

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu jo tänään lukuvuoden 2018/2019 kurssille! LOP alkaa elokuun 2018 lopulla ja päättyy toukokuun 2019 lopussa.

Huippuluokan oppimisympäristöt

Tulokselliset liikunta-alan opinnot vaativat paitsi asiantuntevaa opetusta, myös ajanmukaisia ja monipuolisia oppimisympäristöjä. Paukkulasta löydät nämä molemmat. Kampuksella on ryhmäliikuntatilojen lisäksi 2 erilaista kuntosalia (perinteinen  sekä Technogym Kinesis®-kuntosali). LOP:in opiskelijana sinulla on myös käyttöoikeus Paukkulasta kivenheiton päässä sijaitsevan Naisvuoren Uimahallin palveluihin.

Suomen Nuoriso-opisto kuuluu Mikkeliin vastavalmistuneen Saimaa Stadiumin omistajiin. Syksyllä 2018 starttaavalla Liikunnanohjauksen peruskurssilla pääset ottamaan kaiken hyödyn ja ilon irti Etelä-Savon monipuolisimman monitoimiareenan huippumodernien liikunta-, hyvinvointi- ja testaustilojen tarjoamista mahdollisuuksista. Tulossa on Paukkulan historian monipuolisin LOP, jota ei kannata missata!

Kurssin toteutus

Paukkulan Liikunnanohjauksen peruskurssi muodostuu moduuleista, joista jokaisella on oma painoalansa. Moduulit ovat kestoltaan 6-8 viikkoa, ja niihin sisältyy 1-2 viikkoa ohjausalan työssäoppimista.

 1. Orientaatio opintoihin, perehdytys alalle, vuosikurssin tavoitteet, ryhmäytyminen, yhdessä toimiminen ja yhteisöllisyys
 2. Ohjaajuuden perusteet  vapaa-ajan ohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät-jaksossa keskitytään asiakkaan kunto-, uni- ja ravitsemuskartoituksiin sekä näistä nousevaan tavoiteasetteluun ja ohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta
 4. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä erityisryhmien liikunnanohjauksen ja personal trainerin perspektiivistä
 5. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin, alppihiihdonohjaukseen Ylläksellä sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn.
 6. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta, yksilöllinen liikunnanohjaus, personal trainerilta vaadittava osaaminen (kartoitukset, valmennussuunnittelu, ohjaus- ja omavalmennusmenetelmät, ohjaajuus, toimintaympäristöt, seuranta jne.), käytännön työ personal trainerina, personal trainerin liiketoimintamallit, personal training nyt ja lähitulevaisuudessa.

 

Opintoihin sisältyy:

 • Personal trainer -osaaminen, yksilöllinen liikunnanohjaus
 • Kuntosalivalmennus
 • Hyvinvointivalmennus
 • Ryhmäliikunta
 • Lihashuolto
 • SPR:n ensiapu, EA1 -kurssi
 • Kalliokiipeilyn peruskurssi (linkki: kurssi sisältää osittain Kiipeilyliiton KTO-koulutuksen sisältöjä)
 • Uimaopettaja ja -valvojakurssit (SUH)
 • Alppihiihdonohjauksen peruskurssi @Ylläs
 • Toimintaympäristön hallinta
 • Liikunnanohjauksen menetelmät
 • Hyvinvoinnin edistäminen – Anatomia & fysiologia – Kehonhuolto – Kunnonkartoitus ja testaus – Työhyvinvointi ja stressin ehkäisy – Ravitsemus
 • Liikunnan ohjaaminen – Ryhmäliikunta – Terveysliikunta
 • Alppihiihdon ohjauskurssi Ylläksellä.

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin kaiken kattava opintomaksu on 125€ viikolta, – eli koko lukuvuodelta 4500 €. Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle). Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Opintoviikko alkaa tyypillisesti maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen
 • Kurssi on  opintotukikelpoinen
 • Asuntolassa järjestetään iltaisin monipuolista harrastetoimintaa

Kilpa- ja huippu-urheilija: Kurssimme sopii erinomaisesti sinulle

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen kunkin urheilijan ja lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat huomioidaan koulutuksen toteutuksessa.
 • peruskurssilla voit treenata Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoituksissa.

 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi tai jukka.tammisuo(a)sno.fi.

Suomen Nuoriso-opisto – alansa paras

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallisen ohjausalan osaamiskeskus Mikkelin Paukkulassa.  Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi ammatillisen koulutuksen ohjaajaopiskelijoidemme osaamisen Suomen parhaaksi 2016.

Ajankohta

Lukuvuosi alkaa 20.8.2018 ja päättyy 31.5.2019.

Opintoseteliavustus

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, alhainen pohjakoulutus , oppimisvaikeuksia kokevat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu maahanmuuttaja-käsitteen piiriin.
 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Oppilaitos ja opiskelija arvioivat yhdessä edellytykset opintojen aloittamiseen tällä perusteella.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on tyypillisesti n. 500-600 €.

Elämäsi paras päätös voi olla vain parin klikkauksen päässä. Täytä hakemus ja juuri sinut voidaan valita huippukurssilaistemme joukkoon!

HAKULOMAKE – LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

https://youtu.be/izA2xPkyZII?t=3://

Lisätietoja

Noora Seppänen-Nousiainen
044 4162443
noora.nousiainen(at)sno.fi

tai

Jukka Tammisuo
jukka.tammisuo(at)sno.fi