Ohjaustoiminnan peruskurssi

Ohjaustoiminnan peruskurssi 40 ov

Kulttuurinen nuorisotyö

Sisältö

Ohjaustoiminnan peruskurssilla saat käyttöösi ohjaustoiminnan työkaluja ja taitoja, joiden avulla voit toimia erilaisten ryhmien kanssa ohjaajana. Opit ihmissuhdetyötä, joka edellyttää tietämystä ihmisen kasvusta, elämänkaaresta, sosiaalisesta kanssakäymisestä sekä kulttuurista ja yhteiskunnan rakenteista. Opit lisäksi osallistamistaitoja, hyviä vuorovaikutustaitoja ja vahvistat ilmaisukykyäsi.

Tavoitteet

Opit suunnittelemaan ja ohjaamaan vapaa-ajan toimintaa monipuolisesti eri-ikäisille ryhmille, erilaisia ohjauksen ja osallistamisen menetelmiä käyttäen. Koulutus vahvistaa valmiuksiasi hakeutua ohjaus-, opetus- ja kasvatusalan opintoihin sekä työllistyä ja kehittyä ohjaajana erityisesti kulttuurisen nuorisotyön kentällä.

Opintosisältöjä esimerkiksi:

Ohjaustoiminnan yleisiä opintoja, esim. yksilön kasvu, kehitys ja kasvatus, ryhmän ohjaaminen, ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, kouluttajana toimiminen.

Toimintaympäristön opintoja, esim. kansalais- ja järjestötoiminta, projektitoiminta ja yhteiskuntataidot.

Menetelmäopintoja, esim. draaman käyttö ohjaustoiminnassa, luovat ja osallistavat menetelmät, luonto- ja elämystoiminta, liikunnanohjaus.

Hakeminen

Hakuaika päättyy 12.8.2017. Hae elämäsi parhaaseen vuoteen täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.

Hakulomake

Hinta

Opintomaksu on 105 € / opintoviikko. Hinta sisältää opetuksen, majoituksen sekä ruokailut arkisin. Opintomaksu ilman päivällistä ja asumista on 95 € / opintoviikko. Opintomaksun voi maksaa erissä. Koulutus on opintotukikelpoinen.

 Ajankohta

Lukuvuosi alkaa 21.8.2017 ja päättyy 25.5.2018.

Lisäpisteitä

Kansanopiston lukuvuoden mittaisen opintolinjan suorittaminen tuo ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuville kuusi (6) lisäpistettä. Opiskelija säilyttää myös aiemmin ansaitsemansa kahdeksan (8) valintapistettä seuraavaan yhteishakuun.

Lisätietoja

Jatta Juhola, puh. 044 416 2425, jatta.juhola(a)sno.fi