Mikkelissä on vahva nuorisoalan koulutuksen keskittymä. Opiskelupolulla on mahdollisuus suorittaa opintoja kaikilla koulutusasteilla: Suomen Nuoriso-opistossa Paukkulassa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ammatillinen perustutkinto, ammattikorkeakoulussa kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmassa yhteisöpedagogin (AMK) tutkinto ja edelleen ylempi amk-tutkinto. Mikkelin ammattikorkeakoulun osana toimii myös nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia.

Paukkula vahvistaa koulutustarjontaa ohjaustoimintaan painottuvilla kansanopistolinjoilla. Lukuvuoden mittaiset linjat on suunnattu ohjaus-, opetus- ja kasvatusalalle aikoville ja toimivat myös täydennyskoulutuksena. Liikunnanohjauksen rinnalla käynnistyy syksyllä kulttuuriohjauksen linja, jonka tavoitteena on tutustuttaa opiskelija erilaisten kulttuuristen ja taidelähtöisten menetelmien käyttämiseen ohjaustoiminnassa. Painotus on esittävän taiteen sisällöissä. Pitkien linjojen suorittamisesta saa kuusi lisäpistettä ammatillisen koulutuksen yhteishaussa. Lisäksi nuorisoseuralaisuus huomioidaan opintomaksuissa.

Kansanopisto voimissaan

Nuorisoseurajärjestön ylläpitämä Paukkula on yksi viidestä kansanopistosta, jolle opetusministeri Krista Kiuru myönsi lokakuun lopussa toistaiseksi voimassa olevan ylläpitämisluvan. Vakinaistamisen edellytyksenä oli toiminnan vahvistaminen annetussa määräajassa.

–          Ylläpitämislupa takaa meille vakaan kasvumahdollisuuden jatkossa. Kurssitoiminnalla pystytään vastaamaan taustajärjestön ja työelämän tarpeisiin yhä paremmin, rehtori Jukka Tammisuo iloitsee.

Paukkulan kurssitarjontaa kehitetään edelleen vahvasti kulttuuri- ja hyvinvointisisältöjä painottaen.

Tekstiä on päivitetty Nuorisoseurat-lehdessä (4/2013) julkaissusta versiosta.


Yhteishaku:

24.2.-14.3.2014
 

Tulevat lyhytkurssit Paukkulassa:

Talvilomaleiri 24.-28.2.2014

Kirsi Rannon Enkeliretriitti 2.-4.5.2014

Retkeilyn peruskurssi 9. – 10.5. ja 24. – 25.5.2014

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.paukkula.fi

 

Jatta Juhola
projektipäällikkö